Active filters - Click to deactivate
Wines / Semi-sweet / Red
Although other fruits such as apples and berries can also be fermented, the resultant wines are normally named after the fruit from which they are produced (for example, apple wine or elderberry wine) and are generically known as fruit wine or country wine (not to be confused with the French term vin de pays). Others, such as barley wine and rice wine (i.e., sake), are made from starch-based materials and resemble beer and spirit more than wine, while ginger wine is fortified with brandy. In these cases, the use of the term "wine" is a reference to the higher alcohol content, rather than production process. The commercial use of the English word "wine" (and its equivalent in other languages) is protected by law in many jurisdictions.
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Wine
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Czerwone półsłodkie wino produkowane ze specjalnie wyselekcjonowanych winogron z gatunku Saperaui uprawianych w regionie Akashenii w Kakheti. Charakteryzuje się kolorem jasnego granatu, mocnym, bogatym bukietem i harmonijnym smakiem. Idealny dodatek do mięs, owoców i deserów.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wino to zostało wytworzone z najwspanialszych zbiorów gruzińskich winnic regionu Akhasheni. Specjalnie wyselekcjonowane grona nadają mu kolor ciemnego granatu oraz podkreślają bogaty bukiet, a także harmonijny i aksamitny smak. Wino to doskonale współgra z deserami owocowymi, słodyczami i lekkimi ciastami. Podawać schłodzone do temp. 10-12 stop. C.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wino czerwone półsłodkie. Produkowane ze specjalnie dobranych winogron z gatunku Saperavi uprawianych w regionie Akhasheni. Wino charakteryzuje się kolorem ciemnego granatu, mocnym, gatunkowym bukietem i harmonijnym smakiem o aksamitnych, czekoladowych tonach. Podawane do owoców, słodyczy, deserów i dań słodkich w temp. 11°C.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wino czerwone półsłodkie produkowane ze specjalnie dobranych winogron z gatunku Saperavi i Tavkveri uprawianych w regionie Kakheti. Wino charakteryzuje się ciemnoczerwonym kolorem, mocnym, gatunkowym bukietem i harmonijnym smakiem o aksamitnych, czekoladowych tonach. Polecany do dań słodkich. Podaje się w temp. 11°C.- no producer information
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Delikatne, o łagodnym owocowym aromacie z wyczuwalnymi nutami słodyczy i zbalansowanym smaku. Doskonałe jako aperitif lub uzupełnienie deserów, ciast i delikatnych potraw. W pełni oddaje swój charakter podane w temperaturze 15°C.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
ARONICA jest najwyższej jakości winem ekologicznym. Wino jest produkowane, według starannie strzeżonej tradycyjnej, receptury na bazie soku z aronii pochodzącego z ekologicznych upraw. Owoce aronii są cennym surowcem dietetycznym i leczniczym, niezastąpionym w profilaktyce i leczeniu wielu chorób.
ARONICA charakteryzuje się wyjątkowym, rubinowym kolorem, niepowtarzalnym smakiem i bukietem. Posiada subtelny aromat aronii, jest niezwykle delikatna, nawiązuje smakiem do tradycji polskiego winiarstwa.
Aronia:
- jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy oraz wielu cennych witamin
- pozytywnie wpływa na układ krążenia i serce, reguluje ciśnienie krwi
- wzmacnia układ odpornościowy
- wzmacnia pamięć
- ogranicza powstawanie złego cholesteroluNOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Shabat Shalom (Cargnan) Izrael. Wino czerwone, półsłodkie, o intensywnie owocowym aromacie i smaku. Doskonałe do potraw z wątróbki oraz deserów, lodów i sałatek owocowych. Można podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone. Koszerne.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wino — czerwone gronowe półsłodkie. Przeznaczone do deserów i ciast. Właściwa temperatura podawania 12°-13°C.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wino czerwone, francuskie, półsłodkie z regionu Aude. Owoc wielkiej pasji i doświadczenia winiarskiego. Delikatne o świeżym, owocowym bukiecie i przyjemnym, orzeźwiającycm smaku. Doskonałe do deserów, owoców oraz ciast. Serwować w temperaturze 12-14 stC.