Active filters - Click to deactivate
Vodka / Flavoured / Natural / Bitters
Vodka, one of the world's most popular liquors, is composed solely of water and ethyl alcohol with possible traces of impurities and flavorings. Vodka is made from any one of these fermented substances: grain, rye, wheat, potatoes, or sugar beet molasses.
Vodka’s alcoholic content usually ranges between 35 to 50 percent by volume; the standard Russian, Lithuanian, and Polish vodkas are 40 percent alcohol by volume (80 proof).
Historically, this alcoholic-proof standard derives from the Russian vodka quality standards established by Tsar Alexander III in 1894.
The Muscovite Vodka Museum reports that chemist Dmitri Mendeleev determined the ideal alcohol content as 38 percent; however, because in that time distilled spirits were taxed per their alcoholic strength, that percentage was rounded upwards to 40 percent for simplified taxation calculations.
For such a liquor to be denominated “vodka,” governments establish a minimal alcoholic proof; the European Union established 37.5 percent alcohol by volume as the minimal proof for European vodka.
Vodka is traditionally drunk neat in the vodka belt — Eastern Europe and Nordic countries — and elsewhere. It is also commonly used in cocktails and mixed drinks, such as the bloody Mary, the screwdriver, the White Russian, the vodka tonic, and the vodka martini.
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Vodka
Bitters are principally used as digestifs and as flavorings in cocktails.
Bitters commonly have an alcoholic strength of 45% ABV and normally consumed only in small amounts as a digestif or when added as a flavoring agent (similar to vanilla flavoring, which is also dissolved in alcohol).
In the United Kingdom, Angostura bitters are not classified as an alcoholic beverage due to their bitter taste, and they can be bought by a person of any age. A bitters derives it name from the fact that is does not contain added sugar or sweetener. If the bitters is a drink additive, it therefore does not change the sweetness level of the drink. If the bitters is a tonic it may have some sugar added, although EU legislation dictates the definition of a bitter is that it does not have sugar added.
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitters
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Kompozycja tego balsamu, zawierająca 17 gatunków ziół, została opracowana z myślą o pozytywnym wpływie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu, powrocie do zdrowia i odmłodzeniuNOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
17 gatunków ziół użytych do produkcji tego balsamu było wykorzystywanych od niepamiętnych czasów do poprawienia męskiej potencji i ogólnej kondycji ludzkiego organizmuNOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Ten wyśmienity, aromatyzowany kminkiem, koprem i kardamonem trunek to prawdziwy skandynawski rarytas.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Ten wyśmienity, aromatyzowany kminkiem, koprem i kardamonem trunek to prawdziwy skandynawski rarytas.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Absinthe Couperosee wyjątkowy czeski absynt, otrzymywany w procesie destylacji różnego rodzaju ziół, przede wszystkim kwiatów i liści piołunu (Artemisia absinthium) oraz anyżu, z dodatkiem kopru włoskiego, hyzopu i innych.
Absinthe Couperose o nietypowym kolorze ognistoczerwonym, będący symbolem Młodości, Siły i Osobowości. Stężenie tujonu 10mg/ kg mogące wywołać właściwości psychoaktywne.
Absinthe Couperose nazywany potocznie Czerwoną Wróżką.- Již název tohoto absintu vypovídá o záměru autora vytvořit produkt, tak trochu odlišný od klasických českých absintů. Byliny charakteristické pro Jižní Moravu dávají tomuto produktu velmi výrazné příjemné aroma a chuť při zachování základní zlaté trojice bylin: pelyňku, anýzu a fenyklu v destilované i macerované části produktu. Dekorační plody anýzu a fenyklu na dně láhve jsou před vložením do finálního výrobku několik měsíců macerovány, aby již neměnily chuťový charakter Absinthe De Moravie.
- EUPHORIA 80 is for strong absinthe- lovers: more alcohol, more thujone. It is the first Czech absinth with hundred and sixty proof.
EUPHORIA 80 contains a herbal base of "holy trinity" consisting of grand wormwood, anise, fennel and five herbs to underline the taste. Despite its high level of alcohol, EUPHORIA 80 is very smooth in the taste. Recommended to drink in moderation.
Used herbs: Wormwood, wormwood pontica, anise, fennel, coriander, lemon balm, lemon and orange slices.
Production method: Maceration. 100% Natural NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Oryginalny absynt pochodzący z Czech. Jest to produkt marki premium firmy Metelka, naturalny, produkowany w specjalnej technologii, bez dodatku sztucznych barwników. Na spodzie każdej butelki znajdziemy owoce kolendry, które dodatkowo wzmacniają jego oryginalny charakter nie wpływając jednakże na smak.
Zawartość tujonu - 10mg.- Absinthe Verdoyante is a latest addition to our range of fine spirits. It is bitterish, green spirit tasting of aniseed and fennel with extract of wormwood, coriander and a distillate made from herbs and spices. Absinthe Verdoyante stands for tradition and tested quality. Bohemian absinthe recipes have always meant that less anise is used in local absinthe production, thus Absinthe Verdoyante does not turn milky, or 'louche' when water is added. Contains 10 mg/kg of thujone.
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Aperol to likier pochodzenia włoskiego o lekko gorzkawym smaku. Spritz to w dialekcie veneto aperitif. Aperol spritz to bijący rekordy popularności w całych Włoszech aperitif. Napój ma jasnoczerwony kolor. Jego podstawowymi składnikami są goryczka, gorzka pomarańcza, rabarbar i wyciąg z ziół.