Active filters - Click to deactivate
Ciders / Sparkling
Cider (pronounced /ˈsaɪdər/) is a beverage made from apple juice. Non-alcoholic and alcoholic varieties are produced. Alcoholic beverages from cider are made from the fermented juice of apples and are known in the U.S. and Canada as hard cider, while non-alcoholic versions are known as apple cider. Alcoholic cider varies in alcohol content from less than 3% ABV in French cidre doux to 8.5% ABV or more in traditional English ciders.
Although cider can be made from any variety of apple, certain cultivars are preferred in some regions, and these may be known as cider apples. Cider is popular in the United Kingdom, especially in South West England. The United Kingdom has the highest per capita consumption of cider, as well as the largest cider-producing companies in the world, including H.P. Bulmer, the largest. As of 2006, the UK produces 600 million litres of cider each year (130 million imperial gallons).
The beverage is also popular and traditional in Ireland; in Brittany (chistr) and Normandy (cidre) in France; in Asturias (Spain) (sidra); in the Rheinland-Pfalz, Hessen (Frankfurt am Main) and other regions of Germany (Most, Viez or Apfelwein); and in the Basque country (sagardoa) of Spain and France. Argentina is a cider-producing and -drinking country, especially the provinces of Río Negro and Mendoza.
Pear cider is becoming an increasingly popular term and is seen as an alternative name for perry. Its increased use is driven by drinks manufacturers, in order to make it more accessible and understandable to the younger generation who have been attracted to the category in recent years.
source: http://en.wikipedia.org/wiki/Cider
Although cider can be made from any variety of apple, certain cultivars are preferred in some regions, and these may be known as cider apples. Cider is popular in the United Kingdom, especially in South West England. The United Kingdom has the highest per capita consumption of cider, as well as the largest cider-producing companies in the world, including H.P. Bulmer, the largest. As of 2006, the UK produces 600 million litres of cider each year (130 million imperial gallons).
The beverage is also popular and traditional in Ireland; in Brittany (chistr) and Normandy (cidre) in France; in Asturias (Spain) (sidra); in the Rheinland-Pfalz, Hessen (Frankfurt am Main) and other regions of Germany (Most, Viez or Apfelwein); and in the Basque country (sagardoa) of Spain and France. Argentina is a cider-producing and -drinking country, especially the provinces of Río Negro and Mendoza.
Pear cider is becoming an increasingly popular term and is seen as an alternative name for perry. Its increased use is driven by drinks manufacturers, in order to make it more accessible and understandable to the younger generation who have been attracted to the category in recent years.
source: http://en.wikipedia.org/wiki/Cider
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
PLUS H2O Drinki wprowadza na rynek nowy produkt z półki premium – Andrew’s Premium Cider. Ma unikalny smak cydru, uzyskanego dzięki doskonale dobranej kompozycji słodko-kwaskowatych jabłek. Ten niskoprocentowy napój alkoholowy ma już grono wielbicieli na całym świecie, popularność zdobywa także w Polsce.
Andrew’s Cider wytwarzany jest według starej, niezmienionej tradycji na bazie moszczu jabłkowego, po fermentacji którego powstaje 5% napój alkoholowy. Do wyrobu cydru stosowane są starannie wyselekcjonowane, tradycyjne odmiany tzw. cydrowych jabłek. Ich odpowiednio dobrane proporcje w zależności od zawartości kwasu jabłkowego i słodyczy pozwalają uzyskać doskonały smak i aromat. Produkt posiada certyfikat koszerności przyznany przez Koshruth Department Badatz „Chung Chasam Sofer” Bnei Brak, Israel.
Cydr jest doskonale znany na Wyspach Brytyjskich, ich mieszkańcy zachwalają napoje o tym niepowtarzalnym smaku i częstują nim zagranicznych gości. Napój cydrowy już na stałe wpisał się w ich tradycje kulinarne. Prawdziwym ambasadorem tego napoju jest Książę William, który uważa cydr za swój ulubiony trunek.
Także nasi zachodni sąsiedzi słyną z produkcji cydrowych napitków zwanych apfelwein, które wytwarzane są w wielu regionach Niemiec.
W Polsce konsumenci dopiero zaczynają rozsmakowywać się w tym jabłkowym napoju a grono jego wielbicieli staje się już bardzo pokaźne. Producent, chcąc przybliżyć ten niepowtarzalny smak, wprowadza na rynek Andrew’s Premium Cider – naturalny napój jabłkowy o niskiej zawartości alkoholu.- no producer information
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Wakacje przed nami a wraz z nimi wszyscy wyczekują letnich temperatur. Letnia aura zdecydowanie sprzyja większej popularności alkoholi o wyraźnie orzeźwiającym charakterze. W taki szczególny klimat doskonale wpisuje się nowość, CIDER SMILER, lekki, orzeźwiający napój alkoholowy, powstały z soczystych jabłek.
Delikatnie musujący CIDER SMILER subtelnie rozpieszcza podniebienie wspaniale gasząc pragnienie, jednocześnie rześki i lekki - niczym letni poranek i spacer boso po trawie. Zabawny i zaskakujący CIDER SMILER występuje w dwóch wersjach smakowych – klasycznej, czysto jabłkowej oraz w wersji HONEY, w której smak jabłka delikatnie podkreśla miodowa nuta. CIDER SMILER najlepiej smakuje schłodzony w optymalnej do serwowania temperaturze 6-8°C. Zobacz! niektóre elementy etykiety zmieniają kolor. Jeszcze się wahasz? Sięgnij po CIDER SMILER i oddaj się rozkosznej, jabłkowej przyjemności. CIDER SMILER gwarantuje świeże pomysły na wyciągnięcie ręki!
Sugerowana cena detaliczna: 2,99 zł
Producent: Henkell & Co. Vinpol Polska Sp. Z o. o.- no producer information
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
2,5% alkoholu, słodki, butelka 750 ml, Francja- no producer information
- no producer information
- no producer information
- no producer information
- no producer information