Here is a list of liquors drunk by Shibbi
Vodka / Flavoured / Natural / Specjal / Cognac
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Courvoisier Exclusif to mieszanka aż sześciu 12-letnich, szlachetnych trunków, która nie ulegnie rozcieńczeniu serwowana nawet w postaci koktajli. Mocna bursztynowa barwa podkreśla finezję i delikatność smaku. Składa się z najlepszych roczników Grand Champagne oraz Petit Champagne, nadających delikatność i przebogaty bukiet kwiatowy. Trunek ten zwany jest również Le Cognac de Napoleon - Koniakiem Napoleona, a deskrypcja ta umieszczona jest na każdej butelce koniaku Courvoisier.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Koniak typu VS (Very Special). Wytwarzany jest w samym sercu regionu Cognac i jest kompozycją najznamienitszych 5-8 letnich koniaków z okolic Jarnac. W jego bukiecie smakowym dominują aromaty dojrzałych owoców i wiosennych kwiatów.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Koniak typu V.S.O.P. (Very Superior Old Pale). Składa się z najlepszych roczników koniaków nadających mu delikatność i przebogaty bukiet smakowy. Zwany Koniakiem Napoleona , który jak głosi legenda, darzył go tak wielkim szacunkiem, że zabrał setki butelek na wygnanie.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Koniak typu X.O. (Extra Old). Składa się z najstarszych i najwykwintniejszych koniaków dojrzewających w dębowych beczkach od 20 do 35 lat, które nadają mu wyjątkowo delikatny smak oraz egzotyczny bukiet o aromacie wanilii, kakao i bursztynu. Przez koneserów uważany jest za najlepszy koniak klasy XO na świecie.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
40 letni koniak mający wyjątkowy kolor bursztynu. Aromat gałki muszkatołowej, goździków, cynamonu, wanilii z przeplatającą się nuta śliwki zostawiając długi finisz na podniebieniu. Całość trunku zostaje zamknięta w ręcznie wykonanym drewnianym pudełku.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Własność Rodzinny Frapin to rzadkość wśród producentów koniaku - jedna z niewielu firm posiadających własne winnice. Frapin to 741 akrowa domena, która obejmuje 494 akrów premier Grande Champagne winnic, gromadzonych przez rodzinę Frapin przez pięć wieków. Stanowi ona największą winnicę w obszrze najwyżej notowanych apelacji, gdzie średnia gospodarstw rzadko przekraczają 30 hektarów. Frapin dziś jest własnością Genevieve Frapin i jej męża, Max Cointreau. Zarząd jest w rękach ekspertów ich córki, Beatrice Cointreau.
VIP XO Frapin jest mieszanką starych koniaków w 100% składających się ze szczepu Ugni Blanc, pochodzących z rezerw rodziny Frapin, średnia wieku to 25-30 lat od daty zbiorów - w przeciwieństwie do minimum 6 i pół roku wymaganych przez prawo. Frapin jest miękki, łagodny i złożony z bogatym bukietem i wyjątkową finezją. Aromaty drewna z akcentami przypraw i nutami pralinek. Koniaki Frapin przechodzą całkowicie naturalną fermentację: nie dodaje się drożdży,a aby zachować świeżość owoców, filtracja nie jest dozwolona. Destylacja prowadzona jest w jednym z czterech specjalnych Charentes miedzianych kotłów. Koniaki Frapin są podwójnie destylowane, a ich maturacja jest prowadzona w beczkach z dębu Limousin.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Firmę Hennessy założył w 1765 roku irlandzki oficer Richard Hennessy. Jest ona prekursorem w klasyfikacji koniaków. W XIX wieku wprowadziła zasady gwiazdkowania oraz stworzyła kategorię X.O. Hennessy Fine de Cognac to najbardziej nowoczesny produkt w gamie Hennessy. Zaprojektowany na początku XXI wieku odpowiada współczesnym trendom w świecie marek luksusowych. Piękna oprawa nawiązuje do flakonu perfum. Wspaniały smak i aromat Hennessy Fine de Cognac zawdzięcza wieloletniej pracy grupy specjalistów Hennessy. Fine de Cognac to kompozycja ponad 60 eau-de-vie o charakterze owocowym i kwiatowym. Destylaty te są leżakowane od 4 do 10 lat. Dzięki nim Hennessy Fine de Cognac ma piękny bursztynowy kolor oraz zapach i smak świeżych owoców cytrusowych przechodzący w smak grillowanych migdałów z nutami korzennymi. Jest produktem o wyjątkowo delikatnym i świeżym smaku, zamkniętym w zmysłowej butelce w kształcie przypominającym flakon perfum.Koniak Hennessy jest wytwarzany z winogron rosnących tylko w ściśle określonym rejonie południowo-zachodniej Francji w okolicach miasta Cognac. Powstaje w wyniku niezmiennego od XVI wieku procesu podwójnej destylacji wina, kontrolowanego przez jedną rodzinę, która od siedmiu pokoleń jest związana z Hennessy. Po długim okresie leżakowania w dębowych beczkach, destylatów używa się do komponowania poszczególnych gatunków. Z dziewięciu litrów wina otrzymuje się jeden litr destylatu zwanego eau-de-vie.Hennessy to marka nr 1 na świecie w kategorii koniaków, posiadająca najbogatsze zapasy destylatów (eau-de-vie) pochodzących nawet z 1800 roku. Doskonały do spożycia w formie czystej oraz jako long-drink na przykład ze Spritem lub tonikiem.poj. 0,7 lNOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
To kompozycja ponad 200 destylantów leżakujących od piętnastu lat do stu lat. Hennessy Paradis został stworzony z najstarszych rezerw Piwnic Hennessy. Odznacza się finezyjnym aromatem, delikatnym zapachem pieprzu oraz pełnym i łagodnym smakiem.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Firmę Hennessy założył w 1765 roku irlandzki oficer Richard Hennessy. Jest ona prekursorem w klasyfikacji koniaków. W XIX wieku wprowadziła zasady gwiazdkowania oraz stworzyła kategorię X.O. Hennessy V.S (Very Special) to kompozycja około 40 destylatów, z okresem dojrzewania od 2,5 do 8 lat. Hennessy V.S to symbol energii i nowoczesności, wykwintne połączenie siły i elegancji. Koniak charakteryzuje się wyraźnym orzeźwiającym smakiem, z delikatnym aromatem drewna przechodzącego w aromat orzecha laskowego. W późniejszych odczuciach smakowych wyczuwalna jest nutka wanilii, powstała dzięki dojrzewaniu w nowych beczkach dębowych. Każdy z produktów Hennessy jest ceniony za swój niepowtarzalny, charakterystyczny smak.
Koniak Hennessy jest wytwarzany z winogron rosnących tylko w ściśle określonym rejonie południowo-zachodniej Francji w okolicach miasta Cognac. Powstaje w wyniku niezmiennego od XVI wieku procesu podwójnej destylacji wina, kontrolowanego przez jedną rodzinę, która od siedmiu pokoleń jest związana z Hennessy. Po długim okresie leżakowania w dębowych beczkach destylatów używa się do komponowania poszczególnych gatunków. Z dziewięciu litrów wina otrzymuje się jeden litr destylatu zwanego eau-de-vie.
Hennessy to marka nr 1 na świecie w kategorii koniaków, posiadająca najbogatsze zapasy destylatów (eau-de-vie) pochodzących nawet z 1800 roku. Hennessy V.S jest bardzo dobry do spożycia w formie czystej, z lodem lub wodą mineralną(Występuje w wersji gazowanej i bez dwutlenku węgla; bywa lekko gorzka albo słonawa, o zróżnicowanym składzie soli mineralnych) oraz w zestawie wytwornych koktajli.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
To mieszanka ponad stu destylatów, z których najmłodszy ma nie mniej niż dziesięć lat, a najstarsze sięgają przełomu wieków. Charakteryzuje się bogatym aromatem i mocnym zapachem korzeni