Here is a list of liquors drunk by Stogo
Beers / Dark
NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Tajemnica jego pięknej ciemnej barwy i wyjątkowo intensywnego smaku kryje się w unikalnym procesie palenia słodu ogniem. Jego rezultatem jest piwo o niepowtarzalnym smaku: lekko słodkawym na początku i z sympatyczną nuta goryczki na finiszu.NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language
Żywiec Porter jest bardzo mocnym i treściwym piwem charakteryzującym się posmakiem palonego słodu z nutami kawowo-karmelowymi. Produkowany jest ze słodu monachijskiego oraz kombinacji słodów jasnych i specjalnych, fermentowany w otwartych kadziach i poddawany długiemu okresowi leżakowania, który może trwać do 6 miesięcy.
Recepturę piwa Żywiec Porter wymyślił w 1881 r. Juliusz Wagner, który był naczelnym piwowarem Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu.Od tego roku piwo Żywiec Porter produkowane było w Żywcu. W związku jednak ze zmianą systemu produkcji w żywieckim browarze i wprowadzeniem technologii HGB na początku XXI wieku, w latach 2003-2004 Grupa Żywiec przeniosła wyrób portera do Cieszyna, gdzie zostały zachowane dawne urządzenia piwowarskie.