Kapusta czerwona duszona

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Cooking / Main dishes

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

2 główki czerwonej kapusty, pół szklanki wina, 2 cebule, pietruszka, seler, 2 łyżki cukru, 2 łyżki masła, 2 łyżki octu 6-proc., łyżka mąki, 1-2 szklanki bulionu lub wody, 3-4 goździki, pieprz, sól

Kapustę poszatkować, posolić i wymieszać. Podsmażyć na maśle posiekane warzywa: cebulę, seler i pietruszkę. Włożyć kapustę, zalać bulionem lub wodą i gotować na wolnym ogniu. Gdy kapusta zmięknie, wlać wino i ocet, dodać goździki, mąkę rozrobioną z wodą, cukier i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko razem. Przez chwilę jeszcze dusić. Podawać z kiełbasą lub zrazami.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors