Piwo imbirowe - Ginger beer

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Your own products / Beer

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

1 kg cukru
40 g mielonego imbiru
5 cytryn
10 l gorącej wody
40 g drożdży

Sok wyciśnięty z cytryn dodać do wody wraz z 3 skórkami z cytryn pokrojonymi w paseczki, domieszać cukier i imbir. Doprowadzić płyn do temp. 22-25 °C, dodać rozpuszczone w 1 szklance ciepłej wody drożdże, zamieszać, naczynie lekko przykryć, napełniając je do 3/4 pojemności, i odstawić w chłodne miejsce. Następnego dnia przecedzić piwo przez płótno, rozlać do czystych butelek, napełniając je do 3/4 pojemności, szczelnie zamknąć metalowymi zakrętkami i odstawić w ciepłe miejsce na 2-3 dni, po czym przenieść je do chłodu. Pić po kolejnych 2 dniach, o temp. 8-10=C.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors