Advocaat prosty i szybki

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Your own products / Vodka / Liqueurs

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

Składniki:
200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w puszcze lub kartonie, 1 szkl. cukru pudru, 4 żółtka, pół szkl. spirytusu

Jak przyrządzić?
Do shakera(To podstawowe naczynie barowe. Miesza się w nim, a właściwie "wykłóca", "wytrząsa" lub shekeruje i oziębia te napoje, które zawierają składniki trudne do wymieszania, takie jak żółtko, syrop, soki owocowe czy śmietana) wlać 200 ml mleka, ubijać, aż objętość wzrośnie dwukrotnie. Dołożyć 4 żółtka i jeszcze wstrząsnąć parę razy, następnie dodać 1 szkl. cukru pudru i na koniec wlać pół szklanki spirytusu. Advocaat po około 15 minutach mocno gęstnieje, prawie można jeść łyżeczką.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors