Chateau du Breuil Reserve du Chateau 8 Ans

Lecomte Calvados

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Vodka / Flavoured / Natural / Fruit / Calvados
Available volume: 0.7l bottle

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

Calvados wytwarzany jest z cydru, jabłkowego wina z Normandii. Prawo do używania nazwy calvados posiadają wódki z cydru produkowane na terenie jedenastu dokładnie określonych okręgów. Po destylacji calvados leżakuje od dwóch do sześciu lat w beczkach z drewna dębowego lub kasztanowego. Im jest starszy, tym jest bardziej aromatyczny i delikatny. Zmienia się też jego barwa, z bursztynowego na koniakowy. Ułatwia trawienie. Wódki jabłkowe, które nie mają prawa do tej nazwy określane są jako: eau-de-vie de pomme, apple brandy, applejack czy aquardiente di sidre.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors