Alfonso #1

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Drinks / Wines

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

1 kostka cukru
1 D(Jest to najmniejsza ilość płynu (1 D to 8-10 kropli lub około 1ml) używana podczas przygotowywania napojów mieszanych (aromatyzowanie). Oznacza jedno zakropienie z buteleczki ze specjalnym dozownikiem) angostury(Likier otrzymywany z korzenia goryczki, dzięgla, kory drzewa chinowego, goździków, kardamonu i cynamonu. Charakteryzuje go silny i wyrazisty smak - dlatego do koktajli należy go dodawać po kropli)
40 ml dubonnet
wino musujące lub szampan do uzupełnienia
Ponadto: kawałek skórki cytrynowej

Wrzucić do kieliszka kostkę cukru i zwilżyć ją angosturą(Likier otrzymywany z korzenia goryczki, dzięgla, kory drzewa chinowego, goździków, kardamonu i cynamonu. Charakteryzuje go silny i wyrazisty smak - dlatego do koktajli należy go dodawać po kropli). Dodać kostkę lodu. Wlać dubonnet i uzupełnić szampanem lub winem musującym. Aromatyzować skórką cytrynową i wrzucić ją do napoju.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors