Affinity Cocktail (Pokrewieństwo)

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Drinks / Wines

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

20 ml czerwonego wermutu
20 ml wytrawnego wermutu
20 ml szkockiej whisky
2 D(Jest to najmniejsza ilość płynu (1 D to 8-10 kropli lub około 1ml) używana podczas przygotowywania napojów mieszanych (aromatyzowanie). Oznacza jedno zakropienie z buteleczki ze specjalnym dozownikiem) angostury(Likier otrzymywany z korzenia goryczki, dzięgla, kory drzewa chinowego, goździków, kardamonu i cynamonu. Charakteryzuje go silny i wyrazisty smak - dlatego do koktajli należy go dodawać po kropli)
Dekoracja: kawałek skórki cytryny

Wszystkie składniki zamieszać z kostkami lodu w szklanicy barmańskiej(Służy do przygotowywania napojów mieszanych nie wymagających wstrząsania. Dotyczy to napojów przygotowywanych ze składników, które łatwo można wymieszać. Pojemność naczynia wynosi około 1 litra) i przelać do kieliszka koktajlowego. Aromatyzować skórką cytrynową.

http://webtrunki.pl - Head full of liquors