Galaretka

Beers, wines, spirits, champagnes, meads, drinks, your own products - photo of a drink
Category: Cooking / Cakes, cookies and desserts

NOTE: The content is not available in your language. Below is the text in its original language

Składniki:
1 galaretka owocowa w proszku (rozpuszczana w 0,5 l wody)
250 ml wody
250 ml wódki czystej

Wodę doprowadzić do wrzenia. Mieszając cały czas wsypać galaretkę a następnie dolać wódki. Mieszać do czasu całkowitego rozpuszczenia się żelatyny zawartej w galaretce. W przypadku problemów z rozpuszczeniem można na chwilę położyć garnek z galaretką na ogniu (należy jednak pamiętać, że alkohol wrze w temperaturze 40 stopni). Po dokładnym rozmieszaniu schłodzić galaretkę w standardowy sposób. Galaretka może tężeć trudniej niż ta robiona bez alkoholu - w takim wypadku należy schłodzoną już galaretkę umieścić w zamrażalniku

http://webtrunki.pl - Head full of liquors